Henk van Blerck
"Ik heb er mijn vak van gemaakt om via de vorm, de opbouw en het uiterlijk van het landschap de verhalen van deze tijd te vertellen. "
Hanneke Baltjes
"Beeld maakt vaak veel inzichtelijk en begrijpelijk. Ik vind het erg leuk om samen naar de beste manier te zoeken"

Schokland en water is een klein maar veelzijdig ontwerp- en adviesbureau dat zich, in samenwerking met Buiten[ver]Beeld, richt op het ontwerpen van landschappen, landgoederen en tuinen. Ontwerpen kan voor ons ook betekenen: het begeleiden en ontwikkelen van participatieve planprocessen.

Daarnaast ontwikkelen we (ideeën voor) tentoonstellingen en manifestaties, liefst in de buitenlucht. Uitgangspunt is altijd het verhaal van mensen en hun landschap.

In steeds wisselende samenwerkingsverbanden brengen we een fantasierijke en speelse benadering in. Steeds op zoek naar koppelingen tussen mensen en hun landschap, de natuur, cultuur, historie en de toekomst. Landschap, ontwerp, beeld en verhaal.

Via onze ontwerpen zoeken we met poëtische sprongen, samen met betrokkenen, naar de essentie van een vraagstelling. Beeldend wordt zo de betekenis van een landschap op een plek, in een regio, in de wereld opgespoord. Op onze site ziet u dat dat tot een keur aan mooie projecten heeft geleid.